21 Mart 2014 Cuma

Baharı Yasaklayamazsın


İçimizde çiçekler, böcekler uçuşmaya başlamıştı. Kuşlar cıvıldıyordu. Bahar gelmişti çünkü. Geçtiğimiz haziran ayından beri süregelen gerginliğe, kirli siyasetten ve yozlaşmış politikacılardan kaynaklanan bunalıma ilaç gibi gelecekti bahar. Bütün ülke nevruzu karşılamaya hazırlanıyordu umutla. Zira baharın dini, dili, mezhebi, ırkı yoktur. Bütün insanlık için çıkar Persephone Hades'in derinliklerinden. Lakin Hades'in bile başaramadığını yapmaya çalıştılar baharın ilk saatlerinde. Kuşları susturmaktı amaçları. Özellikle küçük bir mavi kuş, bahar gökleri renginde. Ki onlar zaten baharın en kadim muştucuları olan, sadece kuşların değil bütün canlıların yaşam kaynağı güzelim ağaçları kökünden sökmekte de bir beis görmemişlerdi. 

Böyledir iktidarın sarhoşluğu. Bir süre sonra herşeye kadir olduğuna inanıverir bu sarhoşluktan payını alan. Başka sarhoşluklara benzemez. Bilumum zevk verici madde kullanan insan şaşkınlıkla seyreyler, nasıl bir kafadır hiç düşmez diye. Civarını, çevresini de zehirler bu kafa. Etrafında ne hikmetse iktidarı boşver, en temel haklarından bile mahrum bırakılmış bir zümre sürekli kafasını yükseltmek için uğraşır bu muktedirin. Bilmezler ki bu hırs, bu gözü dönmüşlük çok sonra da olsa fakat kesinlikle onları da yakıp kül edecek. En yakınını öldürüp, köpeklere yediren diğer muktedirlerden de mi ders almazlar acep?

İşte tam bu noktada doğada bir şeyler uyanır. Bir tomurcuk patlar rengarenk. Bir kuş cıvıltısı yankılanır kulaklarda. Gaea haykırır fütursuzca. "Senin iktidarının, benim bir patlayan tomurcuğumun, uykusundan uyanan bir boz ayımın, suları baharı selamlayarak akan derelerimin ve bütün arzda cıvıldaşan kuşlarımın karşısında esamesi okunmaz" diyerek. Her zamanki gibi doğa dersini verir kendini dev aynasında görenlere.

Zira baharı yasaklayamazsınız haşmetmeap !!!!! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder