14 Aralık 2014 Pazar




Kaos… Çocuk oyuncağı değildir!

9o’lı yıllarda duyduk ilk defa bu sloganı. Tv ekranlarından polise karşı söylendi kızıl maskeli abilerimiz tarafından, halka karşı suç işlemekten vazgeçin diye. Polis simit sat onurunla yaşa… Kimsenin onurunu sorgulamak bizim işimiz olmasa da, polisin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğu halka karşı uyguladığı baskı ve şiddet bu sloganın doğmasına neden olmuş ve zaman bu sloganın doğruluğunu ve haklılığını halen bize göstermekte….

İskender ne tanrı ne de peygamberdir… Eleştirilemez, söz söylenemez tabularla kıyaslanamaz bile. Fakat şairin onursuzlukla suçlanacak sermayeden yana bir tavrını, söylemini, eylemini, yazısını, üslubunu ve herhangi bir üretimini, bir kafasını görmedik. Hatasıyla sevabıyla İskender’in tavrı her daim bellidir. İşte o bu yüzden Küçük İskender’dir.

Amacımız kimseyi yermek, germek, taraf olmak değil. Süper kahraman hiç değiliz, haksızlıkla savaşan. Lakin sussak gönül razı gelmez… Zira at izini it izine karıştıran bir üslup kullanmanın ne eleştiriye ne de gösterdiğimiz tepkiye bir katkı sağlamadığı ortada. Söz söylemek susmaktan iyidir elbette, lakin ne dediğimizi bir düşünmeli önce.

Son olarak herkesin tekrar bir düşünmesi için, ‘Simit sat onurunla yaşa!’. Yerinde, zamanında, doğru kişilere kullanılması dileğiyle……
                                                                                    HAYALBAZ EKİP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder