7 Haziran 2013 Cuma

Ajan mıyız Lan Yoksa???




İnsanlar anlam veremediği şeyleri nedense çok abuk açıklamalarla çözmeye çalışıyor. Halbuki şöyle dümdüz baksanız olayın ne kadar net olduğunu göreceksiniz. Sadece ve sadece "yeter hacı şu tavrından kurtul" demeye çalışıyoruz.  

Komplo teorileri üretmekle uğraşma lütfen. Ergenekoncu dedin ya hani, o davaları bu kadar ayağa düşürüp tutarsızlaşmanıza rağmen emin ol bende böyle bir davayı desteklerim. Çünkü ne askerin, ne derin devletin ne de senin üzerimizde baskı kurma ve kirli oyunlar oynama hakkı olmadığına inanıyorum. Askeri çağırıyorlar dedin ya orada zaten saçmaladın. Çünkü askeri bir yönetimin de senin yönetiminden hiçbir farkı olmayacağını ve hatta belki de daha baskıcı olacağının bilincindeyim. Ulusalcılar bu işin arkasında dedin o da tutmadı. Çünkü her ne kadar Mustafa Kemal ve cumhuriyet değerlerine inansam da ulusalcıların yaptığı, kendileri gibi olmayanları baskılayan ve dışlayan bir anlayışın da karşısındayım. Barış sürecini sabote etmek istiyorlar derken bir daha düşün bence. Günlerdir bu ülkenin tarihinde hiç görülmemiş bir barış ve kardeşlik bilinci yarattık biz sokaklarda. Kürt, Türk, sünni, alevi el ele meydanlardaydık. Siz ve sizden öncekilerin yarattığı bu ayrımları bir potada eritebildiğimizi gördüğünüz için anlamadınız belki de. Sizin lügatınızda her "biz" karşısına konulması gereken bir "siz" varken sokaktakilerin tek vücut "biz" olması tedirgin etti belki de sizi. Bu anlayamama ve tedirginlik haliyle komplo teorilerine sığınıp işin altında hep birşey aradınız muhtemelen. Çünkü daha önce böyle birşey görmemiştiniz. Ama sizde tıkanmaya başladınız. Ürettiğiniz teoriler komikleşmeye başladı. Yabancı ülke ajanlarından girip faiz lobisinden çıktınız. Tamam eğer bu bir kriz durumuysa, her krizde olduğu gibi bundan da nemalanmaya çalışanlar çıkacaktır. Ama keşke önce işin özünü anlasaydınız da sonra kimsenin bu güzel duruştan nemalanmaması için hep beraber çalışsaydık.

Size, hepinize ; bu ülkenin politikacılarına, sanatçılarına, öğretmenlerine, ebeveylerimize kısacası şu anda orta yaşlarını yaşayan herkese teşekkür etmek isterim. İyi ki bizler apolitik olalım diye bu kadar uğraşmışsınız. Bu sayede sizlerin politikalarınızdan, siyaset dilinizden, tek yanlı ideolojilerinizden, dar bakış açılarınızdan muaf olduk ve kendi dilimizi yarattık. Ne dersiniz sizce de çok tatlı çocuklar değil miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder