4 Haziran 2013 Salı

Pardon Beyler Ama Bu Halkın Direnişi



Kusura bakmayın millet ama artık konuşmalarınızın ve bizler üstünden prim çabalarınızın hiçbir değeri yok bizim için. Günlerce biz sokaklardayken bütün kimliklerimizden, ideolojilerimizden sıyrılıp insan olarak oradaydık beyler. 

 Sırrı Süreyya Önder ilk günden beri yanımızdaydı. Fakat bu direniş asla BDPye mal edilemez. Ulusalcı anlayışa sahip kardeşlerimiz çoğunlukla yanımızdaydı teşekkür ederiz. Ama bu direnişin ulusalcı bir yapısı yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu vekilleriyle beraber yanımızda durdu müteşekkiriz. Ama bu direnişten CHPye de ekmek çıkmaz. Ülkücü kardeşlerimizin bir kısmı bile geldi bize destek verdi, çok mutluyuz. Fakat lütfen direnişimiz MHP politikalarına alet olmasın. Kürt kardeşlerimiz yanımızdaydı, onların hakları konusunda hassasız ama buradaki asıl hassasiyetimiz herkesin hakları ve özgürlükleri. STKlar ve sendikalar desteğini esirgemedi sağolsunlar  ama onların odaklanmış taleplerinin üzerinde insanlık taleplerimiz var. Başı kapalı, muhafazakar kardeşlerimizden de yanımızda olanlar vardı, özgürlüğün herkes için temel sorun olduğunu gösterdikleri için sevinçliyiz lakin bu direnişi muhafazakarlara da mal etmemiz mümkün değil.

Bu direniş hepimizin. İdeolojik kimliklerin hepsinin üstünde her bireyin. Orada yer alan herkesin. Destek veren her grubun. Camlarına yardım malzemeleri koyan teyzelerimiz amcalarımızın. Kavgalarını, çekişmelerini bir tarafa bırakıp yanyana gelen her kesimin. Başımıza birşey gelmesin diye evlerinde dua eden insanlarımızın. Bizleri darbeyi görmüş bireyler olarak apolitik yetiştirmek için ellerinden geleni yapan fakat bu durumda endişe ve hayır dualarıyla sokaklara gönderen annelerimizin babalarımızın.

Yanımızda ve yardımcı olan herkese bir teşekkürü borç biliriz. Ama şunu da unutmadan eklemek isteriz. Hiçbirinizin bu direnişi kendi ideolojik anlayışına mal etmesine de izin vermeyeceğiz. Hadi şimdi sokaklara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder