2 Haziran 2013 Pazar

Sakin Sakin Direniş

Direniş günlerdir sürüyor ve devam ediyor. Polis şiddeti gün geçtikçe daha da arttırıyor. Bunun sonucunda direnişin içinden de artık şiddet eğilimleri gözükmeye başladı. Şimdi günlerdir bizim duruşumuzu, halimizi yazmayan medya şiddete başvurduğumuzu bağıra bağıra yaymaya başlayacak büyük ihtimalle. Bu çok normal bir reaksiyon değil mi? Günlerce gaz, su, cop yiyen insanların sabrının taşması ve saldırmaları çok normal değil mi? Bir kedi bile köşeye sıkıştırıldığında kaplan olup saldırırken günlerdir şiddete maruz kalan, etrafı çevrilen, üzerine gidilen insanların saldırmasını yadırgamak biraz saçma gibi. Kusura bakmayın ama biri size tokat attığında diğer yanağınızı dönün argümanını en son Hz. İsa uyguladı. 


İnsanları şiddete yöneltmek için büyük bir tahrik var. İzmir'de birebir yaşadığım olaydan bahsetmek istiyorum. Zaten aralıksız gaz atan, TOMAsıyla üstümüze gelen su sıkan polis bunlarla yetinmeyip bir de bizi taş yağmuruna tuttu. Çevik kuvvet ekipleri kalkanların arkasından seri taş atışı gerçekleştirdi. Sıkıldıysanız gazdan sudan, değişiklik istediyseniz eyvallah da gazı suyu bize vereydiniz bari. Sonra direnişçiler taş attı. Onların fırlattıklarını geri iade ettik napalım. Bunun üstüne Tayyip bey televizyonlara çıkıp sokaklara bizde istesek milyonları indiririz demesinden sonra gece ellerinde sopalarıyla direnişçilere saldıran siviller peydahlanıyor sokaklarda. Bu resmen kendi yandaşlarını insanlara saldırması için kışkırtmak değilse ne? 


Gene de sakin olmalıyız. Onlara kimse dur demese de biz kendimize dur demeliyiz. Bu direnişin hiçbir partiyle, ideolojiyle, örgütle alakası olmayan sivil ve barışçıl bir direniş olduğunu unutmayalım. Bu direnişin felsefesi, kendine saldıran polise börek uzatan insanın naifliğiyle gece sonunda çöpleri temizleyen insanın duyarlılığının birleşimidir. Bu duruşu koruyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder