6 Haziran 2013 Perşembe

Bu Yeni Nesil Bir Harika Dostum


Yıllarca bu ülkede siyasetin, politikanın, toplumsal kaygıların kelli felli, aşırı ciddi, bir ince agresif adamların tekelinde olduğuna inandık, inandırıldık.  İdeolojiyi babadan oğula geçen bir gelenekmiş gibi gördük. Çünkü biz apolitik olmalıydık. Eğer olmazsak sizin çektiğiniz acıları bizde çekerdik. Sistematik olarak koca bir ülkenin gençliğini pasifize ettiniz. Sadece işinize yarayacağını düşündüğünüz piyonlar ve militanlar yarattınız gençlerden. Kalanını hiç düşünmediniz. Çünkü gerçekten sizin politikalarınıza karşı apolitik olmuştuk. Ama o köhne, eskimiş poitikalarınızın, ideolojilerinizin, sloganlarınızın dışında bir şeyler yaratabilecek kadar yetenekli çocuklar olduğumuz gerçeğini gözden kaçırdınız.


Biz sizin kadar ciddi değiliz belki ama sorunları haddinden fazla ciddiye almanın onu çözümsüzlüğe götürdüğünün farkındayız. Keskin çizgilerimiz, siyahlarımız beyazlarımız yok belki ama yuvarlak hatların daha seksi; turuncunun,yeşilin,morun,pembenin daha eğlenceli olduğunun bilincindeyiz. İdeolojik argümanlardan oluşturulan sloganları pek bilmeyiz ama duvarlara yazdığımız sloganların sonuna bir 'bebişim' koymayı ihmal etmeyiz. Solu sağı sizler kadar iyi analiz edemeyiz ama ikisinin merkezi olan insanın farkındayız. Herkes gibi bizim de düşüncelerimizde yanlışlarımız olabilir fakat en azından düşünürüz, zamanında birilerinin düşünüp ortaya koyduğu fikirleri okuyup ezberleyip, bu fikirleri kutsallaştırıp körü körüne peşinden gitmeyiz. 


Aslında biz baya eğlenceli çocuklarız. Tanısanız sizde seversiniz bence. En önemlisi biz kendimizle ve herşeyle dalga geçebiliriz. Bu yüzden çapulcu dediğinizde benimseriz, ayyaş dediğinizde gülümseriz, gazla hatıra fotoları çektiririz. Bu kadar sıkıntının, acının yaşandığı bir direnişte bir o kadar da eğlenebilmeyi, gülebilmeyi işte bu sayede başarırız. Sizin bakış açınızla baktığımızda işte biz bu kadar gevşeğiz. Keşke sizde biraz gevşeyebilseniz. Nasıl ferahlayacaksınız anlatamam. Sonuç itibari ile size göre marjinal bize göre süt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder