9 Mayıs 2013 Perşembe

Be Hey Spastik



Gün geçmiyor ki ülkenin bir yerlerinde birileri ateizm ile ilgili absürd bir açıklamada bulunmasın ya da internette acayip videolar dönmesin. Bir çıkıyorlar pilot kalem üzerinden 'Hadi ateistler bunu da açıklayın' tadında tezler geliştiriyorlar (bknz.http://www.youtube.com/watch?v=e83NGt-H58A), bir çıkıyorlar ak sakallı origami üstadının rüyada verdiği tüyolarla kağıdı abuk subuk katlayıp parçalayarak inanmayanların cehenneme gideceğine dair delil üretiyorlar (bknz. http://www.youtube.com/watch?v=sAGHYhwPVTQ ).
Bu seferki olay tam olarak üstüne mum dikmek diye tabir edebileceğimiz bir durum. Bir sosyolog olan Adana  Otistik Çocuklar Derneği başkanı Fehmi Kaya bey yememiş içmemiş otizme dair büyük bir muammayı sonlandırmış. Paşamızın yaptığı açıklamaya göre bütün otistik çocuklar ateistmiş.Bu durum beyinlerinde bir inanç alanı oluşmadığı için kaynaklanmaktaymış bu durum. Buraya kadar söylediklerine gene de mantıklı bir açıklama getirmeye çalışıyor doğrusu. Ama hızını alamamış olacak ki sonunda bombayı patlatıyor 'Ateizm otizmin başka bir versiyonu' diyerek. Bütün zaman boyunca kendi kişisel tercihleri ve düşünceleri doğrultusunda inanmamayı seçen binlerce insanın aslında otizmin bir türünden müzdarip olduğu anlamına mı geliyor yani bu durum. Sen bir de sosyologsun ve otizmle ilgili bir derneğin başındasın. Bu açıklamaları yaparken hangi bilimsel ve rasyonel durumlara dayanıyorsun be adam demezler mi? Bizde demezler ve bu adam da gönül rahatlığıyla böyle açıklamalar yapmaya devam eder.
Ve tabi ki çözüm yolunu da bulmuş beyimiz. Otistik çocuklara ücretsiz terapi merkezleri açarak oralarda bu çocukları inançlı çocuklar haline getireceklermiş. Olayın en temelinde zaten bir mantık hatası var. Emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla müslümanlıkta bu durumdaki kişiler yargılanma, ahiret vb. konulardan muaf durumda. Yani kısacası Allah'ın kabul ettiğini senin değiştirmeye çalışman da beni benden almadı değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder